Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ως Ιδρυτικό μέλος και Γενικός Αρχηγός του “Α.Ο. Αιγιαλέων”, σχετικά με τον αγώνα της ανδρικής μας ομάδας με την Καλαμάτα 80, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα :

Στο ξεκίνημα του αγώνα, επηρεασμένη η ομάδας μας από τις απουσίες παιχτών μας, δεν κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ. Στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας και κερδίσαμε το 2ο σετ. Στο 3ο σετ και οταν το σκορ ηταν 10-8 υπερ της Καλαμάτας, ο 1ος διαιτητής του αγώνα (Καραγιαννόπουλος) αποφάσισε να χαλάσει το παιχνίδι (προς έκπληξη τουλαχιστον 200 θεατών) βγάζοντας 3 κόκκινες κάρτες στην ομάδα μας, αλλάζοντας το σκορ σε 13-8. 

Στη συνέχεια έδωσε αποβολή στον πασαδόρο μας και 4η κόκκινη κάρτα, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα και προκαλώντας εκνευρισμό και ένταση στη δική μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο εκ των τεσσάρων καρτών δόθηκαν επειδή αθλητής μας προσπάθησε να καθαρίσει τον αγωνιστικό χώρο για αποφυγή τραυματισμού χωρίς την άδεια του διαιτητή και οι άλλες δύο επειδή απλά ζητήσαμε το λόγο της απόφασής του.

Θεωρώ τον εν λόγω διαιτητή ακατάλληλο και επικίνδυνο για τα καθήκοντα της διαιτησίας, όχι μόνο στη Α2 Εθνική κατηγορία άλλα και σε μικρότερες κατηγορίες, διότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβαδίζουν με το αθλητικό πνεύμα αλλά προσβάλλουν το άθλημά μας (volley) και γενικότερα τον αθλητισμό.
Τέλος, νιώθω ιδιαίτερη τιμή για το ήθος και την ποιότητα των αθλητών μας που κατάφεραν να έχουν την κατάλληλη ψυχραιμία για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Αδαμόπουλος Ανδρέας”